Poli-Farbe Inntaler akril tapétaragasztó 5kg

Poli-Farbe Inntaler akril tapétaragasztó 5kg
Az Inntaler akril tapétaragasztó felhasználásra kész, diszperziós ragasztóanyag üvegszövet tapéták, vinyl-, flies-, textiltapéták, nehéz papírtapéták és bordűr beltéri felragasztására szívóképes (vakolt, gipszkarton, simított beton, fa) felületeken.
5kg
Várható kiszállítás: 2-3 munkanapon belül
Cikkszám: 777001373
Ár: 4 800 Ft
záradási idő 12-24 óra (20 °C-on).
Átfesthetőség 12-24 óra
Tárolás 5-25 °C hőmérsékleten. Fagyveszélyes!
Minőségét megőrzi bontatlan csomagolásban, a gyártástól számított 24 hónapig.
Alkalmazás hengerrel, ecsettel
Higítás legfeljebb 10% vízzel
Kiadósság 8-10 m˛/kg, a tapéta fajtájától függően

Alkalmazási terület

Speciális, felhasználásra kész, diszperziós ragasztóanyag üvegszövet tapéták, vinyl-, flies-, textiltapéták, nehéz papírtapéták és bordűr beltéri felragasztására szívóképes felületen (vakolt felületeken, gipszkartonon, simított betonfelületen, falfelületen). A ragasztóanyag nagy kötőképességű, könnyen felhordható, oldószert nem tartalmaz.

Alkalmazás

hengerrel, ecsettel

Felhasználás

Az alapfelületnek megfelelő szilárdságúnak, száraznak, por- és szennyeződésmentesnek kell lennie. A kisebb egyenetlenségeket beltéri glettel célszerű kijavítani. Az erősen szívó felületeket (új vakolat, gipszkarton, gipszes glettelt felület) Inntaler diszperziós mélyalapozóval kell alapozni. A felület megfelelő száradása után lehet a tapéta ragasztását elkezdeni. Felhasználás előtt a ragasztót alaposan fel kell keverni. Az anyagszükségletet a tapéta vastagsága, súlya határozza meg. Üvegszövet tapéta, flies- és textiltapéta esetén hígítás nélkül, kb. 150-250 g/m2 ragasztót kell felkenni a tapétázandó falfelületre. A ragasztós felületre azonnal rá kell helyezni a tapétát, és gumihengerrel át kell simítani. A felhordott ragasztó mennyiségétől és a hőmérséklettől függően 12-24 óra száradás után a tapéta szükség esetén Inntaler selyemfényű latexfestékkel vagy más beltéri falfestékkel átfesthető. A vinyltapéta és nehéz papírtapéta anyagszükséglete 100-200 g/m2. A ragasztót a tapétára hordjuk fel max. 5% vízzel hígítva. Tapétabordűrök felragasztásánál 5-10% vízzel hígítva kell a ragasztót a bordűrre kenni, és azonnal a felületre simítani. A felhordáshoz ecsetet vagy teddy hengert használjunk. A művelet előtt javasoljuk próbaragasztás elvégzését. A ragasztást és a festést +10 – +35 °C hőmérsékleten végezzük, beleértve a fal és a levegő hőmérsékletét. A felesleges ragasztó a felületről vizes ruhával azonnal letörölhető. A festésnél használt eszközöket vízzel azonnal elmoshatjuk.

Összetétel

kötőanyag, töltőanyag, víz, additív.

Veszélyességi osztály

Nem tűzveszélyes.

Biztonsági adatok

EUH208 5-klór-2-metil-4-izotiazolin-3-on [EINECS szám: 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EINECS szám: 220-239-6] (3:1) keveréket tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki. P102 Gyermekektől elzárva tartandó. P302 + P352 HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. A biztonsági adatlap kérésre hozzáférhető.